KAZDAĞI MADEN TALANI” TÜRKİYE GÜNDEMİNDE

 KAZDAĞI MADEN TALANI” TÜRKİYE GÜNDEMİNDE

Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği ile Türkiye Kent Konseyleri Platformu'nun girişimleri ile 81 ilin Kent Konseyleri ortak bildiri yayınlayacak.

 Akçay Beldesinde, Türkiye Kent Konseyleri Platformu üyeleri ülkedeki ‘Maden Talanına Dikkat Çekmek” için ortak bir basın açıklaması yapacak. Türkiye Kent Konseyleri Platformu 10. Dönem Başkanı ve Burhaniye Kent Konseyi Başkanı Nemci Şengider, “Tüm ülke genelinde 10 Ekim tarihinde eş zamanlı olarak bir basın açıklaması yapılacak” dedi.

 Akçay Beldesinden Türkiye Kent Konseyleri Platformu üyesi ülkemizdeki 81 ildeki tüm Kent Konseyleri “Kaz Dağları ve Madra Dağı’nda ki Maden Talanına Dikkat Çekmek” için 10 Ekim 2013 tarihinde ortak bir basın açıklaması yapılacak.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu 10. Dönem Başkanı ve Burhaniye Kent Konseyi Başkanı Nemci Şengider ile Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu Akçay’da bir araya gelerek konu ile ilgili açıklamalarda bulundular.

Edremit Körfezi ile Midilli Adasının yeraltı ve yerüstü su kaynağı Kaz Dağları ile Madra Dağı’nda ki maden talanına dikkat çekmek için Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği ile Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun girişimleri sonucu Türkiye’deki 81 ildeki Kent Konseyleri tarafından 10 Ekim 2013 Çarşamba günü saat 10.00’da eş zamanlı olarak ortak bir basın açıklaması yapılacağı açıklandı.

Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği’nin Türkiye’de çevrenin korunması amacıyla kurulmuş ilk birlik olduğunu belirten Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği ve Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, “Ülkemizin en güzel coğrafi alanlarından birisinde yer alan Kaz dağı ve Madra dağı barındırdıkları tarihsel, mitolojik, toplumsal, kültürel, ekolojik ve ekonomik değerleri ile yalnız Türkiye’nin değil tüm insanlığın evrensel bir değeridir. Bu coğrafyada yaşayan 300 bin, yaz aylarında ise bir milyon (1.000.000) insanın, bitkilerin, yaban hayatının ve özellikle su kaynaklarının ana kucağıdır. Şimdi bu ana kucağımız bir yeraltı ekonomik değeri olan altın madeni çıkartmak adına, altından çok daha değerli olan tüm yerüstü zenginlikleri ve yaşam alanları talan ediliyor” bilgisini verdi.

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, “Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği olarak Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun da desteği ile 10.10. 2013 Çarşamba günü Saat 10.00’da eş zamanlı olarak ülkemizin çeşitli kentlerinde pankart açıp tüm Türkiye’yi ve dağlarımızı korumak adına dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.  

Türkiye Kent Konseyleri Platformu 10. Dönem Başkanı ve Burhaniye Kent Konseyi Başkanı Nemci Şengider ise “Burhaniye’de yapılan 10. kent Konseyleri toplantısında Kaz Dağı ve Madra Dağlarında uygulanan maden talanına dikkat çekmek için eş zamanlı olarak basın açıklaması yapılması kararlaştırılmıştı. Bu karar uyarınca Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği’nin de desteği ile Türkiye Kent Konseyleri Platformu üyesi tüm Kent Konseyleri tarafından 10.10.2013 tarihinde saat 10.00’da eş zamanlı basın açıklaması yapılacak” diye bilgi verdi ve Türkiye’ye ve Dünya mirası dağlarımıza sahip çıkacaklarını söyledi. Enver DOLGUN



Anahtar Kelimeler:
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı